>
Вегетаріанське

Овочеві міні-пироги в горщиках

bbdef2577b53047b3574ade8a3838805 Овочеві міні пироги в горщикахЗавжди дуже цікаво, що ховається під апетитною «кришечкою» з листкового тіста. Цього разу всередині прихована овочева суміш. Це легкий варіант смачного і простого вечері. Невеликої порції достатньо, щоб насититися. При бажанні, додайте до овочів сир. Інгредієнти:

  • Картофель1 шт.
  • Солодкий лук1/2 шт.
  • Шалфей5 листя
  • Вершкове масло2 ст. л.
  • Овочева суміш (заморожена)2,5 чашки
  • Мука2 ст. л.
  • Холодна вода2 ст. л.
  • Овочевий бульон2 склянки
  • Сіль, перець за смаком
  • Листкове тесто400 р

Спосіб приготування:

  • Розморозити листкове тісто.
  • Викласти на стіл, посипаний борошном.
  • З допомогою перевернутого порційного горщика виріжте 8 кіл.
  • Духовку нагріти до 220 градусів.
  • У великій каструлі змішайте очищений і дрібно нарізану картоплю, порізану цибулю, листя шавлії та олія. На середньому вогні тужите, поки картопля не стане м’яким.
  • Додайте в каструлю заморожені овочі і овочевий бульйон.
  • У невеликій мисці змішайте борошно і 2 столові ложки холодної води. Додайте трохи бульйону з каструлі і розмішайте до однорідної маси. Вилийте в каструлю і перемішайте. Варіть, помішуючи, до загустіння. Посоліть і поперчіть.
  • Заповніть горщики овочами з бульйоном, залишаючи вільними пару сантиметрів від горлечка. Покладіть на кожен горщик по 2 кришечки листкового тіста.
  • Поставте формочки на деко і випікайте протягом 15 хвилин.
  • Вийміть з духовки і охолодіть 5-10 хвилин.