>
Вегетаріанське

Пенне зі спаржею в соєвих вершках

%name Пенне зі спаржею в соєвих вершкахПропонуємо ще один варіант італійської пасти, на цей раз зі свіжою і
обсмаженої спаржею, а також соєвими вершками.
Інгредієнти:

  • Пенне 250 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Цибулю-шалот 2 шт.
  • Сіль, перець за смаком
  • Соєві вершки 200 мл
  • Спаржа середній пучок
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Пармезан за бажанням

Спосіб приготування:

  • Очистити і дрібно нарізати цибулю і цибулю-шалот. Обсмажити в попередньо
    розігрітій з олією сковороді, поки цибуля не стане м’яким.
  • Спаржу розрізати на 2 частини. Приблизно половину спаржі розрізати на тонкі
    пластини з допомогою овочечистки.

    Другу половину спаржі обсмажити на гарячій сковороді в оливковій олії 10
    хвилин.

  • Відварити пенне в киплячій підсоленій воді, дотримуючись час, вказаний на
    упаковці, а потім відкинути на друшляк.
  • Викласти пенне назад в каструлю, додати соєві вершки, обсмажену цибулю і
    спаржу. Посолити, поперчити і тушкувати 2-3 хвилини.
  • Подавати, прикрасивши свіжою спаржею і посипавши пармезаном.