>
Випічка

Пиріг з авокадо і маком

3b2586c2a0a8feee4e54c3512c188f29 Пиріг з авокадо і маком

Якщо ви шукаєте незвичайний рецепт випічки, то зверніть увагу на цей варіант повітряного пирога з ніжним банановим кремом.

Інгредієнти:

  • Авокадо 2 шт.
  • Лимонний сік 2 ст. л.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Масло вершкове 50 г
  • Мед 150 г
  • Борошно пшеничне 100 г
  • Мигдальна борошно 50 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Мак 50 г
  • Для крему:
  • Банан 2 шт.
  • Авокадо 1/2 шт.
  • Какао — порошок без цукру 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Розім’яти м’якоть двох авокадо в пюре, додати лимонний сік і мед. Ретельно перемішати.
  • Відокремити білки від жовтків. Жовтки додати в приготовлену раніше суміш разом з двома видами борошна, розпушувачем і маком. Перемішати.
  • Окремо збити білки в міцну піну і додати в тісто. Акуратно перемішати, щоб білки не осіли.
  • Викласти тісто у форму для випічки, застелену пергаментом. Випікати в попередньо розігрітій до 160С духовці 50 хвилин. Стежити, щоб верх пирога не підгорав. У разі необхідності можна накрити форму фольгою.
  • У цей час приготувати крем. Збити в блендері очищені банани і м’якоть половини авокадо, додавши какао-порошок.
  • Остиглий пиріг розрізати на 2 рівні по товщині частини. На нижню частину рівномірно розподілити крем, а потім накрити верхньою частиною. Прибрати в холодильник мінімум на годину.