>
Вегетаріанське

Пиріг з рікоттою і шпинатом

1765e7160e8c2621798e465cc6967a9f Пиріг з рікоттою і шпинатомСитний пиріг для фанатів сиру — він присутній в цьому рецепті аж у трьох видах. Ідеальний спосіб змусити дитину полюбити шпинат. Інгредієнти:

  • Шпинат (можете взяти заморожений) 450 г
  • Вершкове масло 4 ст. л. + для змащування
  • Мелений мускатний горіх 1 ч. л.
  • Цибуля 1/2 шт.
  • В’ялений болгарський перец110 р
  • Рикотта425 р
  • Яйцо2 шт.
  • Кукурудзяний крахмал1/4 чашки
  • Моцарелла 2 чашки
  • Чеддер 1 чашка
  • Діжонська горчица1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Змастіть форму для пирога вершковим маслом.
  • Наріжте цибулю.
  • У великій сковороді обсмажте з кришкою шпинат, цибулю, вершкове масло, мелений мускатний горіх, сіль і перець протягом 10 хвилин, часто помішуючи.
  • Натріть моцарелу і чеддер.
  • Наріжте дрібно перець.
  • У великій мисці з’єднайте суміш з сковороди з рікоттою, яйцями, кукурудзяним крохмалем, перцем, моцарелою (1 чашкою), чеддером і гірчицею. Ретельно перемішайте.
  • Викладіть тісто у форму для пирога.
  • Відправте в духовку і випікайте 20 хвилин, потім посипте моцарелою і випікайте ще 20 хвилин до золотистого кольору.
  • Перед подачею дайте пирогу відпочити 20 хвилин.