>
Випічка

Пиріжки з чорносливом

ff46aa6ab570d9f8152cca04718ba1f6 Пиріжки з чорносливом

Такі пиріжки з начинкою з чорносливу виходять досить незвичайними і не дуже солодкими. Вони можуть стати відмінною альтернативою ранкової випічки.

Інгредієнти:

  • Чорнослив без кісточок 250 г
  • Чай заварений (міцний) 500 мл
  • Цукор 25 г
  • Борошно 300 г
  • Масло вершкове 150 г
  • Яєчний жовток-2 шт.
  • Сіль щіпка

Спосіб приготування:

  • Замочити чорнослив на кілька годин (краще на ніч) в завареному чаї. Злити зайву рідину і розім’яти чорнослив виделкою, додавши цукор.
  • Змішати борошно з сіллю, а потім додати нарізане кубиками вершкове масло. Перемішати.
  • Додати 1 яєчний жовток і трохи води. Вимісити гладке тісто і прибрати його в холодильник на 40-45 хвилин.
  • Розкачати тісто і вирізати з нього гуртки по 8 см в діаметрі. У центр кожного гуртка викласти начинку з чорносливу і акуратно загорнути краї.
  • Викласти пиріжки на деко, змащене вершковим маслом і присипану борошном.
  • Змастити пиріжки залишилися яєчним жовтком і випікати в попередньо розігрітій до 180С духовці 35-40 хвилин.