>
Випічка

Пісочне печиво в глазурі

fc4d8df533ec3b3b4413b0a6c7b72c28 Пісочне печиво в глазурі

Просте в приготуванні пісочне печиво з апельсиновою цедрою ідеально підходить для сімейного чаювання. Для того, щоб зробити його більш святковим, додайте в глазур краплю харчового барвника.

Інгредієнти:

  • Борошно 250 г
  • Апельсин 1 шт.
  • Цукор 125 г
  • Масло вершкове 125 г
  • Сіль щіпка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Для глазурі:
  • Яєчний білок 1 шт.
  • Цукор 200 г
  • Лимонний сік 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Змішати просіяне борошно з цукром, сіллю та дрібно натертою цедрою апельсина. Додати нарізане кубиками вершкове масло і руками вимісити тісто.
  • Додати яйце і ще раз перемішати. Скачати тісто в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  • Розкачати тісто завтовшки 1,5-2 см і вирізати з нього фігурки бажаної форми.
  • Перекласти печиво на деко, застелене пергаментом і випікати в попередньо розігрітій до 170 С духовці близько 15 хвилин. Охолодити.
  • Змішати цукор для глазурі з яєчним білком і лимонним соком. Змастити печиво глазур’ю і дати їй трохи затвердіти.