>
Другі страви

Півень у вині по-французьки

6e95107c14cbf295c17305304d08a4e0 Півень у вині по французькиВишукано, вишукано і ще раз вишукано! Півень у вині — це класика французької кухні, яка нікого не залишить байдужим. До речі, в кожному виноробному регіоні Франції (а таких багато!) є свої автентичні кулінарні рецепти страв з тушкованого м’яса птиці.

Інгредієнти:

  • Півень (або фермерська курка)1 шт.
  • Червоне сухе вино1 пляшка
  • Сельдерей200 р
  • Луковица3 шт.
  • Морковь300 р
  • Чеснокголовка
  • Чебрець або розмаринпо смаком
  • Вершкове масло50 р
  • Оливкова маслопо смаком
  • Сольпо смаком
  • Перецпо смаком

Спосіб приготування:

  • Розігріти духовку до 180 градусів.
  • Викласти на деко морква, стебла селери і цибулини, розрізані навпіл. Скропити оливковою олією і запікати 15 хвилин.
  • Півня розділити на 4 частини і обсмажити в суміші вершкового і рослинного олії до рум’яної скоринки.
  • Викласти зверху запечені овочі, роздавлений часник, трави. Посолити, поперчити і залити вином. Тушкувати під кришкою на середньому вогні близько 30 хвилин.
  • Духовку розігріти знову до 100 градусів. Відправити каструлю в духовку на 40 хвилин.
  • Розкласти птицю і овочі на блюді, рідину процідити крізь сито і подавати як соус.