>
Вегетаріанське

Пончики з яблуком

0cdda85ba97533a70d48bbdcb552c962 Пончики з яблуком

Пончики — це страва не на кожен день, але іноді можна побалувати себе ці улюбленим з дитинства ласощами. У цьому рецепті ми рекомендуємо замінити звичайне молоко соєвим, а в якості начинки використовувати яблуко.

Інгредієнти:

  • Яблуко велике 4-5 шт.
  • Борошно 250 г
  • Цукор 4 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко соєве 250 мл
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Розпушувач 1 ст. л.
  • Сіль щіпка
  • Масло для смаження 500 мл

Спосіб приготування:

  • Змішати в мисці борошно, цукор і розпушувач. Додати яєчні жовтки, молоко і рослинне масло, вимішуючи однорідне тісто.
  • Окремо збити яєчні білки з сіллю і додати їх у тісто. Акуратно перемішати.
  • Яблука очистити і з допомогою спеціального пристрою видалити серцевину. Нарізати яблука кружечками приблизно по 1 см завтовшки.
  • Нагріти олію для смаження у фритюрниці або в каструлі з товстим дном.
  • Покласти нарізані яблука в тісто, а потім обсмажувати їх у киплячому маслі 30-60 секунд.
  • Готові пампушки викласти на паперовий рушник, щоб видалити залишки масла. Перед подачею за бажанням посипати цукровою пудрою.