>
Випічка

Пряний хліб

%name Пряний хліб

У більшості європейських країн замість пряників, до яких ми всі звикли, готують неймовірно ароматний пряний хліб. Обов’язково спробуйте. Особливо актуальним цей рецепт буде в переддень новорічних свят.

Інгредієнти:

  • Борошно 400 г
  • Розпушувач 1 пакетик
  • Суміш спецій для пряников2 ст. л.
  • Цукор 275 г
  • Мед 6 ст. л.
  • Вода 330 мл

Спосіб приготування:

  • У сотейнику закип’ятити воду, додавши в неї цукор і мед.
  • Змішати в мисці борошно, розпушувач і суміш спецій для пряників.
  • Поступово додавати до сухих інгредієнтів солодку воду, вимішуючи однорідне тісто.
  • Форму для кексу застелити пергаментів і викласти в неї тісто.
  • Випікати в попередньо розігрітій до 165С духовці 45 хвилин, потім зменшити температуру до 145С і готувати ще 10 хвилин.