>
Вегетаріанське

Пюре з батату

f00e5c67093c7a642cd8564d7632c6e8 Пюре з бататуБатат набагато корисніше звичайної картоплі — він містить фолієву кислоту, збагачений клітковиною і позитивно впливає на серцево-судинну діяльність завдяки вітаміну В6. Інгредієнти:

  • Батат2 шт.
  • Кокосове або мигдальне молоко 4 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Мускатний горіх (за бажанням)щіпка
  • Пекангорсть
  • Червоний лук1 шт.
  • Оливкова олія для смаження
  • Кленовий сироп1 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко пергаментом. Відкладіть.
  • Очистіть картоплю і наріжте на шматки.
  • Помістіть його в каструлю, залийте водою і варіть 10-15 хвилин до м’якості. Злийте воду.
  • Перекладіть картоплю в миску і розімніть картопляним пресом.
  • Додайте молоко і приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом (якщо використовуєте). Ретельно перемішайте.
  • Наріжте цибулю тонкими кільцями.
  • Розігрійте масло і обсмажте цибулю протягом 5 хвилин.
  • Перемішайте горіхи з кленовим сиропом, викладіть на деко і запікайте протягом 5 хвилин.
  • Перед подачею викладіть в миску з картоплею цибулю і горіхи пекан.