>
Вегетаріанське

Рис на кокосовому молоці з грушею

dc08e22a4290ae6eee48657a0081ac6a Рис на кокосовому молоці з грушею

Досить трудомісткий, але дуже смачний рисовий десерт на кокосовому молоці з грушами. Груші ми попередньо відварили в білому вині з прянощами, а потім приготували з нього соус.

Інгредієнти:

  • Груша невелика 3-4 шт.
  • Вино біле 1 пляшка
  • Кориця 1 паличка
  • Аніс 1 зірочка
  • Гвоздика 3 гвоздика
  • Кардамон 1-2 стручка
  • Рис (бажано круглий) 150 г
  • Молоко коров’яче 400 мл
  • Молоко кокосове 300 мл
  • Цукор 50 г
  • Родзинки 3 ст. л.
  • Кокосова стружка 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Груші очистити і з допомогою спеціального пристосування видалити серцевину. Викласти груші в каструлю і залити вином.
  • Додати в каструлю корицю, гвоздику, аніс і кардамон. Варити груші на повільному вогні близько години, поки вони не стануть м’якими.
  • Далі дати грушам охолонути, після чого перекласти їх з каструлю, а решту вина варити, поки воно не зменшиться в об’ємі в 2 рази і не перетворитися на досить густий соус. Видалити всі прянощі.
  • У цей час відварити рис. Висипати в каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння. Далі відкинути рис на друшляк, перекласти назад в каструлю і додати 2 види молока.
  • Варити на середньому вогні близько 20 хвилин, додавши 25 грамів цукру.
  • Замочити родзинки в окропі і залишити на 10-15 хвилин. Коли він розбухне, злити зайву воду.
  • Коли рис буде готовий, додати цукор, що залишився, перемішати і дати трохи охолонути.
  • Перед подачею викласти рис в підходящу ємність, а зверху додати розрізані вздовж на 2 частини варені груші. Полити винним соусом, посипати родзинками і кокосовою стружкою.

chef.net.ua