>
Вегетаріанське

Різотто з гарбузом

e05d92fba8146acf776af927a2bd4963 Різотто з гарбузомПриготуйте осіннє різотто — із золотистою гарбузом, солодкою і смачною. Секрет правильного різотто — в порційному додаванні води. Чашка за чашкою, вона додається в рис по мірі необхідності. Так рис не розварюється і не склеюється, а виходить таким, як треба.
Інгредієнти:

  • Тыква2 кг
  • Оливкова масло2 ст. л.
  • Паприка1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Овочевий бульон1 л
  • Ріпчасту лук1 шт.
  • Цибуля-порей1 шт.
  • Чеснок2 зубчики
  • Рис1 стакан
  • Біле вино-1/2 склянки
  • Зелена цибуля, петрушка нарізані 2 ст. л.
  • Сир тертый1/2 чашки

Спосіб приготування:

  • Розігріти духовку до 220 градусів.
  • Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього суміш очищеної, нарізаною кубиками гарбуза з оливковою олією, паприкою і 1/2 ч. л. солі. Розкласти рівно і смажити в духовці 30-40 хвилин.
  • У великій сковороді розігріти олію, обсмажити порізану цибулю і цибулю-порей на середньому вогні близько 5 хвилин.
  • Додати часник, рис і решту паприку. Підсмажити рис близько 2 хвилин. Додати вино і сіль і варити, поки рідина не зменшиться наполовину.
  • Додати 1 чашку теплого бульйону. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до повного поглинання рідини. Повторити, поки рис не стане м’яким. Додайте приправи, гарбуз, половину зелені та сиру.
  • Викладіть в сервірувальний посуд і при подачі на стіл посипте залишилася зеленню і сиром.