>
Вегетаріанське

Різотто з грибами

ed2999414be2fbdcc07bfe76c1dcc6de Різотто з грибамиВідмінний рецепт для тих, хто дотримується вегетаріанської дієти або постить. Дуже поживне і смачне блюдо. Вершкове масло можна замінити рослинним, курячий бульйон — овочевим.
Інгредієнти:

  • Оливкова масло2 ст. л.
  • Лук2 шт.
  • Рис1 чашка
  • Сухе біле вино1 стакан
  • Курячий або овочевий бульон4 чашки
  • Гриби шампиньонынарезанные 2 чашки
  • Вершкове масло1/4 чашки
  • Пармезан терты1/2 склянки
  • Сіль, перецпо смаком
  • Петрушка (за бажанням)1-2 гілочки

Спосіб приготування:

  • Нагріти велику каструлю з товстим дном на середньому вогні. Додати оливкову олію. Додати порізану цибулю. Тушкувати до готовності.
  • Додати рис, перемішати. Налити біле вино, знову добре перемішати і дати постояти на вогні пару хвилин, поки вино не випарується, а рис не почне прилипати до дна каструлі.
  • Додати одну чашку бульйону, добре перемішати і дати варити, поки рідина повністю не вбереться. Повторити з рештою бульйоном.
  • Добре перемішати, додати гриби, вершкове масло, сир пармезан, сіль і перець. Добре перемішати і готувати ще 5 хвилин.
  • Вимкніть вогонь і залишити настоятися близько п’яти хвилин.
  • Приправити спеціями за смаком і розкласти в сервірувальний посуд. При подачі на стіл посипати нарізаною петрушкою і сиром.