Різотто — страва досить важка, хоча і дуже смачне. Якщо ви намагаєтеся вживати менше круп, то спробуйте приготувати різотто не з рису, а з кореня селери. Це неймовірно смачно.

Інгредієнти:

  • Корінь селери 1 шт.
  • Бульйон овочевий 500 мл
  • Цибуля невеликий 1 шт.
  • Біле вино 70 мл
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Сметана 1 ст. л.
  • Пармезан тертий-50 г
  • Сіль, перець за смаком
  • Розмарин 1 гілочка
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Корінь селери очистити і нарізати дуже дрібними кубиками. Цибулю також очистити і дрібно нарізати.
  • Нагріти в каструлі бульйон, додавши туди гілочку розмарину.
  • У глибокій сковороді, нагрітої з оливковою олією, обсмажити цибулю на повільному вогні близько 10 хвилин.
  • Потім додати селеру, трохи посиливши вогонь. Влити вино і дати йому випаруватися.
  • Ополоником вливати гарячий бульйон в сковороду, даючи йому кожен раз википати (принцип, як при приготуванні різотто).
  • Зняти скороводу з плити, додати сметану і пармезан. Посолити, поперчити і перемішати. Дати хвилину настоятися, а потім подавати.