>
Вегетаріанське

Різотто з кукурудзою і болгарським перцем

2ab106800623c02197c5fa0db3208977 Різотто з кукурудзою і болгарським перцемВідмінний варіант обіду в італійському стилі для всієї родини. Але якщо ви готуєте це різотто для дітей, краще виключіть вино зі списку інгредієнтів. Інгредієнти:

  • Оливкова масло2 ст. л.
  • Чеснок1 великий зубчик
  • Рис1, 5 чашки
  • Біле вино1/2 чашки
  • Гаряча вода5 чашок
  • Сіль і мелений чорний перецпо смаком
  • Зерна кукурудзи (можна замінити замороженими) 1/2 чашки
  • Болгарський перець (червоний)1/2 чашки
  • Зелений лук2 пера
  • Тертий Пармезан (або інший твердий сир)1/2 чашки
  • Листя базилика10-12 шт.
  • Вершкове масло (за бажанням)2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Роздушіть ножем часник і дрібно порубаєте.
  • Болгарський перець поріжте дрібними кубиками.
  • Поріжте цибулю.
  • Доведіть воду в каструлі до кипіння.
  • В іншій каструлі з товстим дном розігрійте на середньому вогні оливкова олія.
  • Додайте часник і обсмажте 30 секунд до появи аромату.
  • Засипте рис і добре перемішайте. Обсмажуйте 2-3 хвилини до горіхового аромату.
  • Додайте біле вино і готуйте, часто помішуючи. Через хвилину чи дві рис вбере вино.
  • Додайте чашку окропу і щедру щепоптку солі до рису. Добре перемішайте і готуйте, поки вода не вбереться (це легко визначити, провівши ложкою по дну каструлі має залишитися смуга).
  • Додайте ще чашку окропу і повторіть.
  • Після того, як рис вбере другу чашку води, додайте кукурудзу і болгарський перець.
  • Додайте ще чашку води і перемішайте, поки вона не вбереться.
  • Додайте четверту чашку води і повторіть.
  • До цього часу рис повинен стати «аль денте». Додайте зелену цибулю і тертий пармезан і добре перемішайте.
  • Коли вода повністю вбереться, додайте ще трохи окропу, щоб зробити різотто потрібно консистенції.
  • Порвіть листя базиліка і відправте їх в різотто разом з вершковим маслом (якщо використовуєте).
  • Приправити свіжомеленим чорним перцем за смаком. Перемішайте.
  • Коли масло розтане, відразу ж подавайте.