>
Випічка

Рожевий хліб з буряком

d632881066b58893ece7ada1177ac32c Рожевий хліб з буряком

Що може бути смачніше домашнього хліба? Тільки оригінальний варіант з буряком, який не тільки відрізняється неперевершеним смаком, але і відмінно виглядає на столі.

Інгредієнти:

  • Буряк варений 200 г
  • Вода 500 мл
  • Борошно 270 г
  • Дріжджі свіжі 10 г
  • Сіль щіпка
  • Цукор 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Відварну буряк очистити, а потім крупно нарізати і викласти в блендер. Додати воду і подрібнити до консистенції пюре.
  • Змішати в мисці борошно з сіллю і цукром. Додати бурякове пюре і дріжджі. Вимісити гладке однорідне тісто.
  • Накрити миску з тестом чистим рушником і залишити на 1-1,5 години, щоб воно піднялося.
  • Далі тісто відбити і сформувати бажану форму хліба. В даному випадку це класичний батон.
  • Перекласти батон на деко, застелене пергаментом, і з допомогою кухонного кисті змастити тісто водою. Залишити ще на 30 хвилин.
  • Випікати хліб в попередньо розігрітій до 180С духовці 30 хвилин.