>
Салати

Салат з білою квасолею і фенхелем

b3591921db6a97024eecb7a360373da5 Салат з білою квасолею і фенхелем

Ситний салат з квасолею ми радимо подавати з підсмаженою в тостері хліб з цільнозерновий борошна. Таке поєднання ще більше підкреслює незвичний смак цього блюда.

Інгредієнти:

  • Квасоля біла консервована 400 г
  • Фенхель 1 шт.
  • 2 стебла селери
  • Цибуля молодої 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Петрушка кілька гілочок
  • Для соусу:
  • Абрикосове пюре 3 ст. л.
  • Кленовий сироп 1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Відкинути квасолю на друшляк і ретельно промити її водою. Викласти в миску.
  • Нарізати фенхель (разом із зеленню), селеру і цибулю дрібними кубиками і додати до квасолі.
  • Вичавити лимонний сік і натерти цедру на дрібній тертці. Цедру додати в салатник. Посолити, поперчити і перемішати.
  • Змішати лимонний сік з абрикосовим пюре і кленовим сиропом. Полити отриманої заправкою салат і перемішати.