Цей рецепт спеціально для тих, хто намагається скоротити споживання рафінованих продуктів. Дикий рис – відмінна альтернатива білому шліфованого.
Інгредієнти:

  • Рис дикий150 р
  • Креветки200 р
  • Лимон1 шт.
  • Лайм2 шт.
  • Імбир (корінь) 50 г
  • Чеснок1 шт.
  • Перець чили1 шт.
  • Базиликпо смаком
  • Сахар50 р
  • Масло оливковое40 мл
  • Помідори черри5 шт.
  • Сіль, перецпо смаком

Спосіб приготування:

  • Відварити дикий рис.
  • Відварити креветки. Очистити їх від панцира, після чого побризкати лимонним соком і оливковою олією, видавити на них 2 зубчики часнику.
  • Приготувати заправку. Для цього імбир почистити і натерти на тертці. Дрібно нарізати перець чилі. Натерти цедру лаймів і вичавити з них сік. З’єднати всі інгредієнти, додати цукор і добре перемішати, щоб він повністю розчинився.
  • Заправити рис приготованим соусом, додати розрізані навпіл помідори черрі і креветки.