>
Вегетаріанське

Салат з кіноа і капустою кале

10acb90d91a2823948339d1e503c4ed9 Салат з кіноа і капустою кале

Найважливіше в процесі приготування будь-якої страви — це не боятися експериментувати і пробувати нові смакові поєднання. Наприклад, такий корисний салат, куди ми додали яблуко і апельсин.

Інгредієнти:

  • Кіноа 160 г
  • Капуста кале 600 г
  • Яблуко велике 1 шт.
  • Апельсин 2 шт.
  • Волоський горіх 75 г
  • Для заправки:
  • Олія оливкова 4 ст. л.
  • Яблучний оцет 1 ст. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Цибулю-шалот 2 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Відварити кіноа, дотримуючись інструкції на упаковці.
  • Обсмажити волоські горіхи на сухій сковороді, постійно помішуючи.
  • У капусти кале зрізати жорсткі стебла і крупно нарізати листя.
  • Апельсини і яблуко нарізати дуже тонкими кружечками.
  • Приготувати заправку. Для цього очистити і дрібно нарізати цибулю-шалот. Додати до нього інші інгредієнти для заправки і перемішати.
  • Викласти на тарілку кіноа і капусту кале, додати апельсин і яблуко. Посипати салат волоськими горіхами і полити заправкою. Акуратно перемішати.