>
Салати

Салат з кіноа, спаржі, полуниці і авокадо

cde815301cfa45f0269e3a3a414516eb Салат з кіноа, спаржі, полуниці і авокадоСитний і незвичайний за своїми смаковими поєднаннями салат ще й дуже корисний. Ідеальне блюдо для прихильників здорового харчування.

Інгредієнти:

  • Киноа150 р
  • Клубника300 р
  • Спаржа зеленая500 р
  • Авокадо1 шт.
  • Малиновий або білий бальзамічний уксус2 ч. л.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Мед1 ч. л.
  • Фисташки1 ст. л.
  • Сіль, перецпо смаком
  • Рукола і бурякова ботвагорсть

Спосіб приготування:

  • Відрізати у спаржі нижню частину стебла (приблизно 1 см) і варити в киплячій підсоленій воді кілька хвилин. Потім покласти її в холодну воду на кілька хвилин.
  • В окремій каструлі відварити кіноа, дотримуючись інструкції на упаковці (зазвичай кіноа заливають водою в пропорції 1: 2 і варять близько 15 хвилин після закипання), і дати їй охолонути.
  • Полуницю розрізати на четвертинки, а авокадо на великі часточки. Спаржу нарізати навпіл, щоб вийшли скошені кінці.
  • В окремій мисці підготувати соус, змішавши оцет, мед, оливкова олія, сіль і перець.
  • Розкласти по тарілках кіноа, зверху спаржу, рукколу і бурякову гичку, потім полуницю і авокадо. Зверху полити соусом і посипати горішками.