>
Випічка

Сметанний кекс

48ae17976f052a35097b17f350ac1a0d Сметанний кекс

Ніжний сметанний кекс з апельсиновими нотками чудово підійде для сімейного чаювання. Тісто приготувати не дуже складно, але треба запастися терпінням, адже випікається кекс близько години.

Інгредієнти:

  • Сметана 20% 250 г
  • Масло вершкове 210 г
  • Цукор 200 г
  • Борошно 270 г
  • Кукурудзяний крохмаль 30 г
  • Розпушувач 1 пакетик
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Апельсин 1 шт.

Спосіб приготування:

  • Відокремити білки від жовтків.
  • Збити розм’якшене вершкове масло з цукром і столовою ложкою свіжовичавленого апельсинового соку. Додати яєчні жовтки, продовжуючи збивати.
  • Далі додати сметану і натерту на дрібній тертці цедру апельсина.
  • Окремо змішати борошно з розпушувачем і кукурудзяним крохмалем. Додати суміш сухих інгредієнтів в приготовлену раніше масу.
  • В окремій мисці збити яєчні білки. Акуратно додати їх у тісто і перемішати для отримання однорідної маси.
  • Викласти тісто у форми для кексу, змащену вершковим маслом. Випікати в попередньо розігрітій до 160С духовці 50-55 хвилин.