>
Вегетаріанське

Сочевиця в індійському стилі

ae6268547505bc23925974f1749ef6ce Сочевиця в індійському стиліРецепти індійської кухні засновані на традиціях Аюрведи — древньої науки про здоров’я людини. Кожна страва покликане не просто наситити або подразнити рецептори, але і збалансувати енергію всього тіла. Спробуйте долучитися до стародавньої культури, приготувавши обід в індійському стилі. Інгредієнти:

  • Масло Дхі (або рослинне)3 ст. л.
  • Червоний лук2 шт.
  • Горчица1 ст. л.
  • Кардамон1 щіпка
  • Перець чилі молотый1/4 ч. л.
  • Сушений Чили4 шт.
  • Соль1 ч. л.
  • Чеснок8 зубчиків
  • Імбир 1 см
  • Помаранчева чечевица1/2 чашки
  • Помидор4 шт.
  • Вода3 склянки
  • Кокосове молоко1,5 чашки
  • Лайм, кінза, горіхи кеш’ю за смаком

Спосіб приготування:

  • Масло дхі помістити в каструлю і розтопити на середньому вогні. Додати спеції і нарізану цибулю, смажити, постійно помішуючи, приблизно 5 хвилин.
  • Додати дрібно порубані часник і імбир і смажити ще 1-2 хвилини.
  • Додати сочевицю, нарізані помідори і воду. Збільшити вогонь і варити, постійно помішуючи, поки вся рідина не вбереться, приблизно 15-20 хвилин.
  • Подавати в гарячому вигляді, поливши соком лайма, з рисом, коржами, смаженими кешью і кінзою.