>
Вегетаріанське

Солодкий індійський рис з родзинками і горіхами

f284558e42a2b9737bd72ddf0c143c27 Солодкий індійський рис з родзинками і горіхамиПриготуйте цю страву окремо або подайте на стіл в якості десерту. При бажанні, список інгредієнтів можна розширити: додати до родзинок кураги або чорносливу, сушеної журавлини або барбарису. Горіхи також вибирайте по смаку.
Інгредієнти:

  • Рис Басмати1 чашка
  • Вода 2 чашки
  • Шафран1/3 ч. л.
  • Корица1 паличка
  • Гвоздика6 шт.
  • Соль1/4 ч. л.
  • Мед або кленовий сироп1/4 чашки
  • Кардамон1 ч. л.
  • Дхі (топлене масло)2 ст. л.
  • Фісташки або миндаль3 ст. л.
  • Изюм3 ст. л.
  • Смажені орех3 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Доведіть воду до кипіння. Помістіть шафран в невелику миску, додайте 2,5 ст. л. окропу і витримайте від 10 до 15 хвилин.
  • У той же час, додайте рис Басматі, паличку кориці, гвоздику і сіль в каструлю з киплячою водою. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 20 до 25 хвилин або поки рис не стане м’яким. Зніміть з вогню і залиште рис потомитися під кришкою на 5 хвилин.
  • Замочений шафран видаліть, що залишилася воду змішайте з медом і кардамоном в маленькій каструлі. Поставте на вогонь і кип’ятіть на повільному вогні 1 хвилину. Полийте приготованим сиропом рис і потім знову накрийте каструлю.
  • Нагрійте топлене або масло в невеликій каструлі на середньому вогні і обсмажте горіхи і родзинки. Змішайте з рисом. Перемішати родзинки, горіхи і масло в гарячу вареного рису і акуратно збити виделкою. Видаліть корицю і гвоздику.
  • Перед сервіровкою при бажанні можна посипати смаженими горіхами.