>
Вегетаріанське

Соус «Софріто»

0af711340dc5415c415823f99e54a1f1 Соус СофрітоЦей соус прийшов до нас з іспанської кухні. Він відмінно підходить до м’ясних страв, а також непогано підійде для того, щоб просто намазати на хрусткий тост.

Інгредієнти:

  • Помідори стиглі 6 шт.
  • Болгарський перець (зелений) 1 шт.
  • Цибулю середній 1 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Олія оливкова 4 — ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати. Перець також нарізати невеликими кубиками.
  • Помідори розрізати, видалити насіння і частину нарізати маленькими шматочками.
  • У сковороді на середньому вогні нагріти оливкове масло і обсмажити цибулю до прозорості. Потім викласти в сковороду перець і обсмажувати ще 5 хвилин.
  • Далі додати в сковороду часник і помідори, посолити, поперчити, перемішати і тушкувати 15-20 хвилин.
  • Соус можна подавати в такому вигляді, а можна подрібнити в блендері, якщо ви віддаєте перевагу кремову текстуру.