>
Вегетаріанське

Спагетті з авокадо і лимонною цедрою

167038cf6d6585a779392c10c23ed1c6 Спагетті з авокадо і лимонною цедроюЯкщо збираєтеся готувати на двох, сміливо скорочуйте кількість інгредієнтів вдвічі, а то ризикуєте переїсти — паста хоч і веганські, але смачна і дуже ситна.
Інгредієнти:

  • Спагетті з цільнозерновий борошна 400 г
  • Каперсы4 ст. л.
  • Чеснок1 зубчик
  • Стиглий авокадо2 шт.
  • Лимон2 шт.
  • Пучок базилік
  • Петрушка пучок
  • Оливкова маслопара крапель
  • Морська сіль за смаком
  • Мелений чорний перецпо смаком

Спосіб приготування:

  • Налийте у велику каструлю води, додайте щіпку солі і доведіть до кипіння.
  • Додайте спагетті і варіть згідно інструкції на упаковці до стану «аль денте».
  • Дрібно порубаєте каперси і часник.
  • Зніміть цедру з лимонів.
  • Розігрійте олію на сковороді на слабкому вогні і додайте каперси і часник. Обсмажуйте до тих пір, поки часник не стане злегка коричневою.
  • Зніміть з вогню і додайте цедру.
  • Поріжте базилік і петрушку і відправте на сковороду.
  • Авокадо порізати навпіл, видаліть кісточку, а потім ножем зробіть всередині надрізи хрест-навхрест. Ложкою вийміть м’якоть, додайте до решти інгредієнтів і ретельно перемішайте.
  • Додайте спагетті, трохи води, в якій вони варилися і ретельно перемішайте.
  • Перед подачею збризніть оливковою олією і соком половинки лимона, додайте сіль і перець за смаком.