>
Вегетаріанське

Спаржа під кунжутним соусом

5150b188d7172be147773680e83c8b8e Спаржа під кунжутним соусомДля красивого і легкого гарніру ця ідея підходить, як не можна, до речі. Витончені стебла молодої спаржі виглядають апетитно і разом з кунжутним соусом виділяють ніжні аромати раннього літа.
Інгредієнти:

  • Спаржа400 р
  • Оливкова масло2 ч. л.
  • Для соусу:
  • Чеснок1 зубчик
  • Тахини2 ст. л.
  • Лимонний сок2 ст. л.
  • Винний уксус2 ст. л.
  • Оливкова масло2 ст. л.
  • Гаряча вода1 ст. л.
  • Сольпо смаком
  • Кунжут2 ч. л.
  • Гранат3 ст. л.
  • Зелений лук1 ст. л.
  • Спосіб приготування:
  • Розігріти духовку до 220 градусів.
  • Спаржу промити і обрізати знизу. Полити оливковою олією, перемішати і посолити. Викласти на деко і запекти в протягом 15 хвилин.
  • Для соусу змішати в блендері часник, тахін, лимонний сік, червоний винний оцет, оливкова олія і гарячої води. Приправити за смаком сіллю.
  • Викласти Спаржу на сервірувальне блюдо і полити соусом. Потім посипати насінням кунжуту, гранатовими зернами і нарізаною зеленою цибулею. Подавати відразу ж гарячим або при кімнатній температурі.