Супи з бобових виходять по-особливому наваристими і поживними. Ділимося рецепт першого страви з сочевиці.

Інгредієнти:

  • Чечевица350 р
  • Оливкова масло1/4 чашки
  • Рубаний ріпчаста лук4 чашки
  • Рубаний зелений лук2 чашки
  • Подрібнений чеснок1 зубчик
  • Соль1 ст. л.
  • Чорний мелений перец1 ст. л.
  • Тимьян1 ст. л.
  • Тмин1 ст. л.
  • Рубаний сельдерей3 чашки
  • Морква, нарізана кубиками3 чашки
  • Курячий бульон1,5 л
  • Томатна паста1/4 чашки
  • Червоний винний уксус2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Помістіть сочевицю у велику миску і залийте киплячою водою. Дайте постояти 15 хвилин. Злийте воду.
  • У великій каструлі обсмажте в оливковій олії ріпчасту цибулю, селеру, моркву, зелену цибулю, часник. Приправити чебрецем, кмином, сіллю і перцем. Це займе близько 15 хвилин.
  • Додайте томатну пасту, сочевицю і курячий бульйон і доведіть до кипіння.
  • Зменшіть температуру і варіть на повільному вогні протягом 1 години. Сочевиця повинна стати м’якою.
  • Вимкніть вогонь і влийте червоний винний оцет. Розмішайте.
  • Подавайте блюдо до столу.