>
Вегетаріанське

Суп-пюре з баклажанів

a463e752dd3fc3aacfe3c1d33e3e4caa Суп пюре з баклажанівСуп-пюре з баклажанів обов’язково вам сподобається. Варто тільки спробувати, а відірватися буде практично неможливо. До того ж, він досить легкий і дієтичний.
Інгредієнти:

  • Баклажаны600 р
  • Дрібно рубаний чеснок2 зубчики
  • Подрібнений свіжий тимьянпо смаком
  • Оливкова маслопо смаком
  • Бальзамічний уксус1 ст. л.
  • Ріпчасту лук1 головка
  • Вода500 мл
  • Сольпо смаком

Спосіб приготування:

  • Очистити баклажани від шкірки і наріжте напівкруглими скибочками завтовшки приблизно в 1 сантиметр.
  • Зубчик часнику очистіть і подрібніть.
  • Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
  • З гілочок чебрецю обірвіть листя.
  • У невеликій сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію.
  • Киньте скибочки баклажана, чебрець і влийте бальзамічний оцет. Перемішайте і додайте ще оливкової олії. Обсмажте скибочки баклажана з усіх боків.
  • У невеликій каструлі розігрійте оливкову олію і обсмажте на невеликому вогні рубані цибулю і часник до м’якості 7-10 хвилин.
  • Додайте смажені баклажани, влийте воду і доведіть до кипіння. Варіть 20 хвилин, накривши кришкою.
  • Зніміть каструлю з вогню і з допомогою блендера перетворити її вміст в пюре. Для більш пухкої консистенції за бажанням протріть через сито. Додайте ще води або бульйону, якщо необхідно. Посоліть і поперчіть за смаком.
  • Прикрасьте кожну порцію листочками чебрецю і подавайте до столу.