>
Вегетаріанське

Тарталетки з малиною і лаймовим кремом

76e7613f2a0289cb022ebe5f844b2333 Тарталетки з малиною і лаймовим кремом

Якщо вам захотілося побалувати себе, то не варто відмовлятися від цієї ідеї. Просто приготуйте ці чудові тарталетки з ніжною начинкою.

Інгредієнти:

  • Малина-250 г
  • Для тіста:
  • Борошно 200 г
  • Олія оливкова 4 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор 30 г
  • Вода (за необхідності) 2-3 ст. л.
  • Для крему:
  • Лайм 5-6 шт.
  • Сік лимона 2 ст. л.
  • Цукор-120 г
  • Яєчний жовток-3 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 15 г
  • Олія оливкова 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Приготувати тісто. Змішати в мисці борошно з цукром, зробити невелике поглиблення і додати туди яйце, олію і трохи води. Вимісити гладке тісто.
  • Тонко розкачати тісто і нарізати його кружечками. Викласти кружечки у форму, нарубав в декількох місцях виделкою. Випікати в попередньо розігрітій до 200С духовці 8 хвилин, потім акуратно вийняти тарталетки з формочок і готувати ще 4 хвилини. Дати охолонути.
  • Вичавити з лаймів сік і змішати його з лимонним соком в сотейнику. Додати половину цукру, призначеного для крему. На середньому вогні довести суміш до кипіння, періодично помішуючи.
  • У цей час змішати в мисці яйця і яєчні жовтки з борошном і цукром. Коли лаймовий сироп почне кипіти, зняти сотейник з плити, викласти в неї половину приготовленої яєчної маси і енергійно збити. Додати решту масу, ще раз збити і поставити на вогонь.
  • Постійно помішуючи, довести крем до кипіння і зняти з плити. Повільно влити оливкову олію, продовжуючи заважати. Крем охолодити.
  • Наповнити тарталетки кремом, залишивши небагато для прикраси. Викласти малину на тарталетки. Акуратно заповнити внутрішню частину ягід залишилися кремом.