>
Вегетаріанське

Тефтелі з кіноа і сочевиці

cdbb809df378fb28d24576d55b7b7553 Тефтелі з кіноа і сочевиці

Кіноа і сочевиця корисні для роботи травної системи, а ще вони поставляють в організм величезна кількість вітамінів і мінералів. Приготуйте круте страву з цих продуктів.

Інгредієнти:

  • Чечевица1 чашка
  • Киноа1/4 чашки
  • Оливкова масло4 ст. л.
  • Ріпчасту лук1 шт.
  • Часниковий порошок1 ч. л.
  • Італійські приправы1,5 ст. л.
  • Насіння подсолнечника1/4 чашки
  • Базилик1/4 чашки
  • Морська сольпо смаком
  • Чорний мелений перецпо смаком

Спосіб приготування:

  • Сочевицю і кіноа приготуйте, дотримуючись інструкції на упаковці. Сочевицю размоните виделкою, а кіноа змішайте з отриманим пюре.
  • Дрібно нарізану цибулю обсмажте в оливковій олії у великій каструлі на середньому вогні 8 хвилин. Додайте цибулю і масло в миску з сочевицею і кіноа.
  • Подрібніть насіння соняшнику в порошок за допомогою блендера або кухонного комбайна. Додайте в миску разом з базиліком, італійськими приправами, часниковим порошком, сіллю і перцем.
  • Розмішайте суміш руками до максимально однорідного стану. Якщо суміш здасться вам занадто сухий, додайте трохи оливкової олії.
  • Вологими руками сформуйте кульки середнього розміру.
  • У тій же каструлі прогрійте оливкова олія.
  • Обсмажуйте кульки протягом 8-10 хвилин, періодично перевертаючи.
  • Подавайте страву до столу з улюбленим гарніром.