>
Салати

Теплий салат з куркою і авокадо

09a66c86b7c27d5cc09dbe198e65f0b7 Теплий салат з куркою і авокадо

У даному рецепті використовуються не зовсім типові поєднання продуктів, але не варто цього побоюватися. Такий салат виходить дуже ситним та смачним, так що сміливо пробуйте цей варіант.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 2 шт.
  • Авокадо 2 шт.
  • Шпинат жменю
  • Печериці 8-10 шт.
  • Лимон невеликий 2 шт.
  • Олія оливкова 6 ст. л.
  • Оцет бальзамічний (світлий) 2 ст. л.
  • Пармезан 50 г
  • Цибуля зелена кілька пір’їн
  • Соус табаско 1/2 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Куряче філе обсмажити на розігрітій з невеликою кількістю оливкової олії сковороді до готовності.
  • Один лимон очистити і тонко нарізати, а з іншого вичавити сік.
  • Викласти в невеликий сотейник нарізаний лимон і залити його оливковою олією, лимонним соком і бальзамічним оцтом, додавши також соус табаско. Підігріти, не допускаючи кипіння олії на повільному вогні.
  • Злегка остигле філе крупно нарізати і викласти в салатник. Додати до нього м’якоть авокадо, нарізаний шматочками такого ж розміру, що і курка.
  • Печериці нарізати пластинками і додати до решти інгредієнтів разом зі шпинатом.
  • Акуратно перемішати салат, посолити, поперчити і полити теплою заправкою з лимоном. Перед подачею посипати нарубаним зеленою цибулею і тонко нарізаним пармезаном.