>
Випічка

Ванільні рогалики

a0729ab0ab379c02fa6df53aa90b980d Ванільні рогалики

Такі ванільні рогалики традиційно готують в Європі в період різдвяних свят. Ви теж можете запозичити цю ідею або просто готувати їх як солодкої випічки до чаю.

Інгредієнти:

  • Борошно 200 г
  • Цукор 80 г
  • Вершкове Масло-175 г
  • Жовток яєчний 2 шт.
  • Мигдаль 100 г
  • Ваніль 1 стручок
  • Сіль щіпка
  • Ванільний цукор 1 пакетик

Спосіб приготування:

  • Вершкове масло нарізати кубиками і збити його з цукром. Додати щіпку солі, борошно, подрібнений мигдаль і яєчні жовтки, продовжуючи збивати.
  • Далі витягти з стручка ванілі насіння і додати в тісто. Перемішати. Готове тісто розділити на 2 частини, скачати кожну частину в ковбаску, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 2 години.
  • Розкачати тісто і розрізати його на невеликі частини. Скрутити кожен шматочок тіста в рогалик довжиною приблизно 5 см, загортаючи кінці всередину.
  • Викласти рогалики на деко, застелене пергаментом і випікати в попередньо розігрітій до 180С духовці 15 хвилин. Рогалики повинні залишитися світлими.
  • Готові і ще не зовсім остиглі рогалики обваляти в ванільному цукрі.