>
Вегетаріанське

Веганська запіканка «Боботи»

38db037fa331a030eb48640537ccbac1 Веганська запіканка БоботиТрадиційне африканське страва «Боботи» зазвичай готується з додаванням яловичого фаршу, але з грибами веганські варіант цієї запіканки виходить не менш ситним. Інгредієнти:

  • Грибы500 р
  • Луковица1 шт.
  • Изюм2 ст. л.
  • Паста карри1 ст. л.
  • Будь-які свіжі трави (петрушка, кінза, кріп)пучок
  • Для соусу:
  • Тахін 2 ч. л.
  • Кокосове молоко200 мл
  • Овочевий бульон1 чашка
  • Картопляний крахмал1 ч. л.
  • Часник 1 зубчик
  • Оливкова олія пара крапель
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Промийте гриби і наріжте їх маленькими кубиками.
  • Поріжте кубиками цибулю.
  • Подрібніть свіжі трави.
  • Обсмажте гриби з додаванням оливкової олії на сковороді.
  • Додайте пасту каррі, родзинки і трави. Готуйте, поки рідина від грибів не випарується повністю.
  • Тим часом розігрійте кокосове молоко в каструлі.
  • Додайте тахін і доведіть до кипіння.
  • Розчиніть крохмаль у воді (дотримуючись інструкції на упаковці) і введіть суміш в киплячий соус, інтенсивно розмішуючи.
  • Відрегулюйте густоту соусу овочевим бульйоном — соус не повинен бути дуже густим.
  • Додайте подрібнений часник, сіль і перець.
  • Викладіть грибну суміш з сковороди в форму для запікання і залийте соусом.
  • Запікайте 30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.