Веганів нині бургерами не спокусиш — у них є свої, з овочевими котлетками. Дивно ситна і при цьому не занадто калорійна версія.
Інгредієнти:
- Подрібнене лляне семя 1 ст. л. + 1 ст. л.
- Вода 1 ст. л.
- Приготовлена червона фасоль 1 стакан
- Приготовлена біла фасоль 1 стакан
- Червоний лук 0,5 склянки
- Болгарський перец 0,3 склянки
- Сельдерей 0,25 склянки
- Кокосове або рослинне масло 1 ст. л.
- Насіння подсолнечника 0,25 склянки
- Соєвий соус 1 ст. л.
- Чилі, паприка, мелений кумін, пластівці перцю, сіль, перец за смаком
- Вівсяні хлопья 0,5 склянки
- Сушена зелень за смаком
- Листя салата за смаком
- Цільнозернові булочки для бургеров 6 шт.
- Проростки за бажанням
- Скибочки томатов за смаком
- Соус за смаком
Спосіб приготування:
- Деко застеліть пергаментом. Змішайте вівсянку, спеції і сушену зелень.
- Змішайте 1 столову ложку мелених насіння льону з 3 столовими ложками води, дайте суміші настоятися і з’єднайте з квасолею.
- Розімніть вилкою до отримання текстурної суміші.
- Дрібно наріжте всі овочі, крім томатів та салату, і змішайте їх з м’ятою квасолею.
- Вмішайте суміш спецій з вівсяними пластівцями, насіння, соєвий соус і ще раз розмішайте.
- Зліпіть з отриманого фаршу 6 котлеток і викладіть їх на деко.
- Потримайте в холодильнику 10-15 хвилин, а потім обсмажте на розігрітій олії з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Зберіть бургери з цільнозернових булочок, веганских котлеток, листя салату, проростків, скибочок томату і приправити соусом до смаку. Готово!