>
Вегетаріанське

Веганські бургери

039668ff95f2b88542d1db741a6f472b Веганські бургериВеганів нині бургерами не спокусиш — у них є свої, з овочевими котлетками. Дивно ситна і при цьому не занадто калорійна версія.

Інгредієнти:

  • Подрібнене лляне семя 1 ст. л. + 1 ст. л.
  • Вода 1 ст. л.
  • Приготовлена червона фасоль 1 стакан
  • Приготовлена біла фасоль 1 стакан
  • Червоний лук 0,5 склянки
  • Болгарський перец 0,3 склянки
  • Сельдерей 0,25 склянки
  • Кокосове або рослинне масло 1 ст. л.
  • Насіння подсолнечника 0,25 склянки
  • Соєвий соус 1 ст. л.
  • Чилі, паприка, мелений кумін, пластівці перцю, сіль, перец за смаком
  • Вівсяні хлопья 0,5 склянки
  • Сушена зелень за смаком
  • Листя салата за смаком
  • Цільнозернові булочки для бургеров 6 шт.
  • Проростки за бажанням
  • Скибочки томатов за смаком
  • Соус за смаком

Спосіб приготування:

  • Деко застеліть пергаментом. Змішайте вівсянку, спеції і сушену зелень.
  • Змішайте 1 столову ложку мелених насіння льону з 3 столовими ложками води, дайте суміші настоятися і з’єднайте з квасолею.
  • Розімніть вилкою до отримання текстурної суміші.
  • Дрібно наріжте всі овочі, крім томатів та салату, і змішайте їх з м’ятою квасолею.
  • Вмішайте суміш спецій з вівсяними пластівцями, насіння, соєвий соус і ще раз розмішайте.
  • Зліпіть з отриманого фаршу 6 котлеток і викладіть їх на деко.
  • Потримайте в холодильнику 10-15 хвилин, а потім обсмажте на розігрітій олії з кожного боку до рум’яної скоринки.
  • Зберіть бургери з цільнозернових булочок, веганских котлеток, листя салату, проростків, скибочок томату і приправити соусом до смаку. Готово!