>
Вегетаріанське

Веганські панкейкі

5fa4054f4884c6aca8ed482607fa842a Веганські панкейкі

Американські рецепти рідко асоціюються з корисною їжею, але якщо їх небагато змінити, то виходить не тільки корисно, але і смачніше класичного рецепту. Як, наприклад, у випадку з панкейками.

Інгредієнти:

  • Борошно 180 г
  • Мигдальне молоко 80 мл
  • Насіння льону 2 ст. л.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Буряк середній 1/2 шт.
  • Сироп агави за бажанням (або мед)
  • Олія кокосова 1-2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Буряк загорнути у фольгу і запекти в попередньо розігрітій до 180С духовці приблизно годину. Охолодити і очистити.
  • Змішати в мисці борошно з розпушувачем.
  • В окрему ємність викласти попередньо перемелені в блендері або кавомолці насіння льону. Додати до них приблизно 6 столових ложок води і залишити на 10 хвилин.
  • Подрібнити в блендері буряк, додавши до нього мигдальне молоко, до отримання однорідної маси рожевого кольору. Отриману масу з’єднати з насінням льону.
  • Далі додати суміш борошна і розпушувача. Вимісити однорідне тісто.
  • Сковороду змастити кокосовим маслом і смажити панкейкі приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку. Подавати, поливши сиропом агави або медом.