>
Випічка

Веганські сконы без глютену з журавлиною

f57648efb773e11a5c105225f25bd28e Веганські сконы без глютену з журавлиною

Навіть якщо ви дотримуєтеся суворої системи живлення, що виключає вживання глютену і продуктів тваринного походження, то це не привід відмовлятися від смачного десерту. Спробуйте приготувати такі веганські сконы.

Інгредієнти:

  • Борошно рисова 160 г
  • Борошно кукурудзяне 80 г
  • Тапіока 30 г
  • Розпушувач 1 пакетик
  • Цукор коричневий 40 г
  • Сольщепотка
  • Рослинний маргарин 50 г
  • Горіхове молоко 150 мл
  • Журавлина сушена 80 г

Спосіб приготування:

  • Залити журавлину окропом, а коли вона розбухне, то злити воду.
  • Змішати в мисці 2 види борошна, тапіоку, цукор і розпушувач. Додати рослинний маргарин, нарізану кубиками, горіхове молоко і сіль. Вимісити тісто.
  • Додати в тісто журавлину і злегка перемішати.
  • Руками сформувати невеликі кульки, викласти їх між двома листами пергаменту і розкачати приблизно до 2,5 див.
  • Прибрати верхній аркуш пергаменту, перекласти сконы на пергаменті на деко і випікати в попередньо розігрітій до 180С духовці близько 20 хвилин.