>
Вегетаріанське

Вегетаріанський грибний стейк

f142c55f476faadd2578c08665c10a77 Вегетаріанський грибний стейкЦей апетитний стейк повний рослинного білка і наситить не гірше м’яса. Гриби і овочі в основі страви і соусу до нього відмінно поєднуються. Вони припадуть до речі не тільки до столу послідовників вегетаріанської дієти, але і до пісного меню. Інгредієнти:

  • Олія по вкусу1 ст. л.
  • Грибы400 р
  • Лук1 шт.
  • Вівсянка швидкого приготовления1/2 чашки
  • Сир Пармезан2 ч. л.
  • Хлібні крошки1/2 чашки
  • Орегано1/8 ч. л.
  • Соус Вустершир2 ч. л.
  • Зерниста гочица1 ч. л.
  • Петрушка 1/4 чашки
  • Яйце варене 1-2 шт.
  • Для соусу:
  • Олія по вкусу1,5 ч. л.
  • Лук1 шт.
  • Морква тертая1/2 шт.
  • 1 стебло селери
  • Мука1 ст. л.
  • Овочевий бульон1,5 склянки
  • Червоний винний уксус1 ст. л.
  • Томатна паста1,5 ст. л.
  • Коричневий сахар1,5 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Нарізати гриби як можна дрібніше. Підсмажити на олії, додати цибулю і сіль. Тушкувати до розм’якшення лука. Зняти з вогню і додати порізаний часник. Остудити і додати яйця і інші інгредієнти — крихти, сир, гірчицю і т. д. Накрити кришкою і відправити в холодильник на кілька годин.
  • Потім сформувати котлету, викласти її на вистелений папером деко і випікати при температурі 210 градусів 15-20 хвилин.
  • Для соусу цибулю, селеру і моркву дрібно порізати і підсмажити на сковороді на олії. Додати 1 столову ложку борошна і варити в каструлі протягом 1 хвилини. Додати бульйон, червоний винний оцет, томатну пасту, коричневий цукор і приправити сіллю і перцем. Варити до готовності. Посипати порізаною петрушкою.
  • В якості гарніру використовуйте картопляне пюре і зелений горошок.