>
Десерти

Вишневий десерт «Клафуті»

51a1bcef0ee6a4c5ecbb629b8fd08037 Вишневий десерт Клафуті

Пропонуємо вам кулінарний рецепт цього десерту, який, мабуть, можна віднести до категорії відомих та популярних страв французької кухні.
«Клафуті» являє собою щось середнє між пирогом і запіканкою. Традиційно в нього додають вишню, яка надає десерту одночасно солодкий і трохи кислуватий смак.

Інгредієнти:

  • Вишня без косточек 300 г.
  • Цукрова пудра за смаком
  • Цукор 1 ст. л.
  • Вершкове масло для змащування форми
  • Для тіста:
  • Розпушувач 1/2 ч. л.
  • Яйца 3 шт.
  • Цукор 60 г.
  • Молоко 300 мл.
  • Ванільний экстракт 1/2 ч. л.
  • Борошно 60 г.

Спосіб приготування:

  • Розігріти духовку до 180 градусів.
  • Змішати всі інгредієнти для тіста до однорідності і залишити на 30 хвилин.
  • Змастити форму маслом, викладіть по колу вишні і відправте в духовку на 5 хвилин.
  • Дістати форму, залити вишні тістом і готувати в духовці ще 25-30 хвилин, поки клафуті не підніметься.
  • Дістати страву з духовки, присипати цукровою пудрою і подавати теплим. Можна додати кульку ванільного морозива.