>
Салати

Запечений буряк з журавлиною і моцарелою

9bab3dffa2b8037125edd52af28c2d69 Запечений буряк з журавлиною і моцарелою

Це блюдо можна віднести до категорії теплих салатів. Незвичайне поєднання солодкого буряка, кисленькою журавлини і ніжною моцарели створює неповторний ансамбль.

Інгредієнти:

  • Бебі буряк, або дрібненький 500 г
  • Журавлина 300 г
  • Моцарелла 20 міні-кульок
  • Оцет бальзамічний 4 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія оливкова за необхідності

Спосіб приготування:

  • У буряків відрізати бадилля, залишивши кілька листочків для прикраси. Викласти буряк в форму для запікання і додати журавлину.
  • Полити бальзамічним оцтом і оливковою олією. Посолити і поперчити.
  • Запікати в попередньо розігрітій до 200С духовці 25-30 хвилин, періодично відкриваючи духовку, перемішуючи буряк і поливаючи її соком з дна форми.
  • Подавати буряк теплою, виклавши на бурякові листя і додавши кульки моцарелли.