>
Вегетаріанське

Запіканка з ньокками і гарбузом

ade144f618fadacd3a5cd20bb8460bdc Запіканка з ньокками і гарбузом

Ньоккі, вони ж італійські галушки, відмінно підходять для приготування різних запіканок. В даному випадку пропонуємо вам рецепт з гарбузом і помідорами.

Інгредієнти:

  • Ньоккі 600 г
  • Гарбуз (м’якоть) 450 г
  • Цибулю середній 2 шт.
  • В’ялені томати 90 г
  • Помідори 450 г
  • Бульйон овочевий 200 мл
  • Моцарелла 250 г
  • Пармезан тертий 45 г
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Відварити ньоккі в киплячій підсоленій воді. Відкинути на друшляк.
  • З помідорів зняти шкірку і розрізати на 4 частини. В’ялені томати нарізати тонкими смужками, а моцарелу і м’якоть гарбуза — кубиками.
  • Цибулю очистити і дрібно нарізати. Обсмажити цибулю в нагрітої з оливковою олією сковороді до золотистого кольору.
  • Додати гарбуз і помідори. Залити овочі бульйоном і готувати на середньому вогні під кришкою близько 12 хвилин. Коли помідори стануть м’якими, їх можна трохи розчавити виделкою.
  • Посолити, поперчити і додати в сковороду відварні ньоккі. Акуратно перемішати.
  • Перекласти все в форму для запікання. Додати в’ялені томати і кубики моцарелли. Посипати пармезаном і запікати в попередньо розігрітій до 210 С духовці 5 хвилин до рум’яної скоринки.